tirsdag 17. februar 2009

Tvunget til å underholdeCirkus Merano setter igang sirkussesongen ekstra tidlig i år, med premiere Fredag 20 februar i Fredrikstad. De har desverre valgt å ha med seg dyr også i år. Kameler, hunder, hester og elefanter blir tvunget til å underholde på Merano mens de reiser fra sted til sted.

Mattilsynet skal i disse dager sende til Landbruksdepartementet et forslag til forbud mot ulike arter i sirkus, samtidig som NOAHs kampanje "Tvunget til å underholde", samler støtte fra stadig flere kjente stemmer. Det er nå den viktigeste tiden å jobbe aktivt for å få en slutt på utnyttelsen av dyr i sirkus en gang for alle.

Merano har igjen med seg Amadeo Folcos elefanter Giulia (36) og Sharon (35). "Legg merke til at Amedeo Folco kun bruker hender og stemme når de tre leker seg i Meranos manesje", står det i en pressemelding fra Merano, men det er ikke tilfelle.

En av Folcos elefanter ble filmet med skjult kamera i 2006, hvor det ble brukt elefantkrok og pisk i trening. En av deres elefanter døde også på mystisk vis i 2002 ifølge Circus Skandinavia.

Les mer på NOAH sine sider.


Ingen kommentarer: